Har du spørgsmål?

​Hypnose & hypnoterapi
I Risskov nær Århus


Jeg tilbyder hypnose og hypnoterapi i Risskov nær Århus. Hypnose / hypnoterapi er en videnskabelig og velafprøvet metode, der kan bruges til mange forskellige problemstillinger.

Som autoriseret psykolog bruger jeg ofte hypnose ved afgrænsede problemstillinger, som en fobi og nogle former for angst, eksempelvis præstationsangst, eksamensangst, social angst, flyskræk eller fobisk angst som angst for edderkopper eller andre dyr. Hypnose har også stor virkning ved flere former for afhængighed, som f.eks. ved rygning, overspisning eller alkohol. Hypnose kan ligeledes benyttes ved smerter.​​

Jeg kan også bruge hypnose som en del af terapien, hvor hypnosen f.eks. er velegnet til at undersøge, hvor forskellige tilstande, følelser eller handlemønstre stammer fra.​

Hvad er hypnose og hvordan virker det?

Helt kort fortalt kan hypnosen hjælpe os til at vi bruger vores egne ressourcer, til at afhjælpe den problematik vi har.​

I hypnosen indgår en visualisering. Visualisering kan beskrives som at tænke i indre billeder. Det kan være billeder af virkelige hændelser eller af fantasier, om noget forestående eller et aktuelt tema.​

Ved at gennemleve disse indre billeder, kan du se dig selv på en ny måde i de tænkte situationer og få øje på nye muligheder. Din hjerne ”oplever” det skete i visualiseringen, som om det virkeligt er sket, og derved kan du ændre neuronernes baner i hjernen.

På denne måde får du lettere adgang til dine ressourcer en anden gang. Det kan eksempelvis være, hvis du skal til en vanskelig samtale. Når du har forestillet dig, at du kunne være til stede til samtalen på en god måde, er hjernen/ du mere indstille på, at det godt kan lade sig gøre. Jo flere gange du forestiller dig det, jo mere tror du på, at det nok skal gå godt.

Når det drejer sig om enkeltstående problematikker som en angst ( f.eks. præstationsangst eller flyskræk) eller en fobi for noget konkret, kan det ofte behandles over 2 gange. Første gang 1½ time og anden gang 1 time.​

Forløbet ved hypnose ved en enkeltstående problematik

Først vil der være en samtale omkring problematikken og om, hvad du gerne vil opnå – dvs. hvordan du gerne vil have det i forskellige situationer uden den problematik. Derefter en kort hypnose.

Næste gang vi mødes, taler vi om, hvordan det er gået siden sidst, og hvad der enten mangler at blive sagt eller hvad der skal være fokus på denne gang i hypnosen.

Under hypnosen sidder du i en stol, og jeg vil guide dig til en afslappet tilstand. Ved at være i en afslappet tilstand, har du lettere adgang til dine ressourcer i det underbevidste. Hvis du ikke er i denne afslappede tilstand, kan din bevidsthed ofte komme i vejen og fortælle dig, at "det kan jeg jo ikke", "det vil aldrig ske alligevel" osv.

Du kan huske det, der er foregået under hypnosen - med mindre du  falder i søvn ;-), og vi kan også tale sammen undervejs. Du kan til enhver tid sige, hvis du ønsker at stoppe.

Jeg guider dig igennem i forhold til den valgte metode. Efter hypnosen snakker vi om det, du oplevede.

Til nogle af metoderne anbefaler jeg, at hypnosen bliver optaget (f.eks. på din mobil). Derved kan det høres mange gange derhjemme. Det er blandt andet derfor, der kun behøves to sessioner til nogle af problematikkerne.

Har du brug for hjælp? Eller sidder du med spørgsmål? Tøv ikke med at kontakte mig på telefonnummer 28 32 13 14, du er også velkommen til at sende en mail til ullatoftdahl62@gmail.com, så vender jeg tilbage hurtigst muligt.

 

Ønsker du en samtale?

Hvem er jeg

  • Ulla Toftdahl
  • Skejbygårdsvej 242, 8240 Risskov
  • CVR: 29372373

Kontakt mig

Åbningstider

​Jeg har ingen fast træffetid. Du kan kontakte mig, ved at skrive en mail, sende en sms eller ringe til mig.