Har du spørgsmål?

Flyskræk


Overkom din flyskræk i Risskov nær Århus

Lider du af flyskræk? Jeg holder til i Risskov nær Århus og kan hjælpe dig med at overkomme din flyskræk ved hjælp af kognitiv terapi, afslapningsmetoder og meget mere. Verden er fyldt med fantastiske muligheder for uforglemmelige oplevelser i lande med rige kulturer, årtusinder af historie og idylliske landskaber. Giver du afkald på det hele, fordi du har en frygt for at flyve?

Frygten for at flyve kan manifestere sig på flere forskellige måder, nogle føler den stærkere end andre og får et bogstaveligt panikanfald. Som terapeut og psykolog har jeg oplevet mange forskellige variationer og har hjulpet mange klienter fra Risskov, Århus og mange andre steder i landet med at overvinde deres angst. Kunne du tænke dig at prøve at tackle din flyskræk, er du mere end velkommen til at kontakte mig, jeg vil med glæde hjælpe dig.

Hvad er flyskræk?

Flyskræk, også kendt som aviofobi, er en angstlidelse, hvor man føler en stærk frygt eller nervøsitet ved tanken om at skulle flyve. Denne frygt kan opstå, selv før man træder ind i flyet, og den kan være så intens, at den helt forhindrer nogen i at flyve. Frygten handler ofte om selve flyvningen, tanken om at være så højt oppe, eller en bekymring for, at noget går galt.

Mange gange er det ikke kun selve flyvningen, der skaber angst, men også følelsen af at være fanget eller ude af stand til at kontrollere situationen. Selvom flyvning er en af de sikreste transportformer, kan den følelse af at være lukket inde og højt over jorden vække dybe bekymringer hos nogle.

For nogle kan selv det at planlægge en rejse eller at høre om andre, der skal ud at flyve, udløse angst. Flyskræk kan variere meget i intensitet fra person til person. 

Hvad er årsagen til flyskræk?

Følelsen af at være uden kontrol er en betydelig årsag til denne angst. Når man sidder i et fly, er man i hænderne på piloterne og teknologien, og denne manglende kontrol kan virke overvældende. Desuden kan tidligere dårlige erfaringer med flyvning, såsom en turbulent flyvetur, eller indirekte erfaringer gennem nyheder om flyulykker, præge en persons syn på flysikkerhed og forstærke frygten.

Som mennesker frygter vi ofte det vi ikke forstår. Af den grund kan uvidenhed om flyvningens mekanikker være en anden årsag til manglende tillid til flyet og pilotens evner. Manglende forståelse for, hvordan et fly fungerer, hvad der sker under turbulens, og de mange sikkerhedsforanstaltninger, der er på plads, kan føre til overvurderede risikovurderinger og øget angst. At lære om flyets tekniske funktioner og sikkerhedsprocedurer kan derfor i nogle tilfælde mindske frygten, da det giver en fornemmelse af forudsigelighed og sikkerhed.

Flyskræk kan også forbindes med andre angsttyper, som klaustrofobi og højdeskræk. Den begrænsede plads i et fly og det at befinde sig højt oppe i luften kan udløse disse fobier, hvilket forværrer angstoplevelsen.

Bekæmp flyskræk med erkendelse, accept og viden

Det er helt naturligt, at forsøge at få de ubehagelige følelse af angst relateret til flyskræk til at forsvinde. Du kæmper måske med alle de metoder, du kender, for at berolige dig selv og tvinge kroppen til at slappe af, men ofte virker disse forsøg ikke som håbet. Faktisk kan angsten nogle gange endda føles værre efter sådanne forsøg. Jo flere gange du oplever, at du ikke kan få angsten til at gå væk, jo mere kan frygten få fodfæste.

Det er dog ikke håbløst og der er mange ting du kan gøre for at overkomme din frygt. En vigtig del af processen mod at overvinde flyskræk er at erkende og acceptere dine følelser, snarere end at bekæmpe dem. Når du accepterer din angst som en del af din oplevelse, kan du begynde at arbejde med den på en mere konstruktiv måde.

Det er også vigtigt at erkende og acceptere at du er i en situation du ikke kan kontrollere. Det kan være svært at opgive kontrollen for nogle mennesker og overlade dit liv til piloten. Men det er muligt for alle.

At udstyre dig selv med viden om flyvning kan også være utroligt beroligende. At forstå de grundlæggende principper bag flyvning, hvad piloter gør for at sikre sikkerheden under din rejse, og hvor sjældne flyulykker faktisk er, kan hjælpe med at nedbryde nogle af de myter, der fodrer din angst.

Bekæmp flyskræk med hypnose

Hypnose er en anden effektiv metode til at håndtere flyskræk, og den kan tilbyde dyb indsigt samt hjælp til at ændre de tanker og følelser, der er forbundet med din frygt. Under hypnosen vil vi forsøge at opnå en tilstand af dyb afslapning og øget opmærksomhed, hvor dit sind er mere åbent for forslag. På den måde kan vi arbejde direkte med de underliggende årsager til din angst og hjælpe dig med at omstrukturere din tankegang i forhold til flyvning.

Flere mener, at hypnose hjælper dem med at erstatte frygt og negative tankemønstre med mere beroligende og positive overbevisninger. Det kan give en bemærkelsesværdig forandring og øge din selvtillid og ro, når du flyver.

Få hjælp til at overkomme din flyskræk i Risskov nær Århus

Hvis du er træt af at leve i frygt og er opsat på at overvinde din flyskræk, så kontakt mig og få professionel hjælp fra en terapeut og psykolog med flere års erfaring inden for emnet. Jeg har hjulpet flere klienter med at overkomme fobisk angst, frygter og følelser af angst.

Kontakt mig på 28 32 13 14 eller send en e-mail til ullatoftdahl62@gmail.com. Du kan også udfylde kontaktformularen her på siden, så vender jeg tilbage hurtigst muligt.
 
Lad os sammen finde en måde at bekæmpe din frygt for at flyve, og give dig muligheden for at opleve verden uden frygt som så mange andre.

Hvem er jeg

  • Ulla Toftdahl
  • Skejbygårdsvej 242, 8240 Risskov
  • CVR: 29372373

Kontakt mig

Åbningstider

​Jeg har ingen fast træffetid. Du kan kontakte mig, ved at skrive en mail, sende en sms eller ringe til mig.